Edelzwicker 1 l
Suché, cukry: <5 g/l
Směs Sylvaneru, Ryzlinku Rýnského, doplněná o bobule Gewurztramineru a Muscatu. Lehké suché víno s tóny žlutého ovoce. Výborné jako aperitiv, k bílému masu, uzeninám nebo čerstvým sýrům.
Gewurztraminer 0,75 l
Polosuché, cukry: 17 g/l
Ovocné víno s velkým charakterem, opravdová pýcha alsaské oblasti. Jeho exotická vůně vás překvapí. Hodí se jako aperitiv a k exotickým pokrmům (curry, restovaná kachna, rýže s 5 kořením), aromatickým sýrům (Munster, Gorgonzola – sýry s modrou plísní) a k dezertům.
Sylvaner 0,75 l
Suché, cukry: <2 g/l
Lehké suché víno s ovocnou chutí. Je výborné k salátům, šnekům, grilovaným rybám a sushi. Vůně je jemná, ale také svěží a aromatická.
Pinot Noir Rose 0,75 l
Suché, cukry: 7 g/l
Pinot Noir je jedinou odrůdou v Alsasku, ze které se vyrábí červené nebo růžové víno, s chutí třešní. Vynikající je s červeným masem, zvěřinou, uzeninami nebo kozími sýry.
Pinot Blanc 0,75 l
Suché, cukry: 7 g/l
Pinot Blanc je jednou ze základních odrůd alsaských vinic – lehké suché víno s jemnou chutí. Nejlepší je podávat s terinou, Tarté flambée (slaný koláč), bílým masem a salátem typu Caesar.
Pinot Noir 0,75 l
Suché, cukry: 0,3 g/l
Lehké a pitelné víno s tóny červeného ovoce ve vůni. Je svěží, barva světle červená s trochou třísloviny. Tím se liší od klasických červených vín. Vhodné podávat vychlazené, abyste ocenili všechny jeho jemnosti. Skvěle se hodí k červenému masu, zvěřině a kozím sýrům.
Riesling 0,75 l
Suché, cukry: <2 g/l
Suché víno slámově žluté barvy s citronovými a květinovými tóny a neuvěřitelně jemnou chutí. Víno je dobré podávat k rybám, šnekům a mořským plodům – zvýrazňuje jejich chuť.
Pinot Noir
Fût de Chêne 0,75 l
Suché, cukry: 0,3 g/l
Pinot Noir je jediná červená odrůda vinné révy, kterou lze pěstovat v Alsasku. Tento typ vína zraje v dubových sudech a obsahuje více tříslovin než klasický Pinot Noir. Chuť plodů je vyzrálejší s příjemnou dřevitou vůní. Skvěle se hodí k červenému masu, zvěřině a kozím sýrům.
Muscat 0,75 l
Suché, cukry: 4 g/l
Krásná zlatavá barva a silná chuť doplněná o tóny pomerančového květu. V Alsasku je toto víno suché. Ladí perfektně s chřestem, ale také s lehkou kuchyní, která je založená na vařené nebo syrové zelenině.
Crémant Blanc 0,75 l
Brut (Sekt), cukry: 1 g/l
Crémant d'Alsace je směsí několika odrůd (Pinot Auxerrois a Riesling). Vyrábí se klasickou metodou. Ideální jako aperitiv nebo i v průběhu jídla.
Pinot Gris 0,75 l
Polosuché, cukry: 17 g/l
Polosuché víno s jasně žlutou barvou a vůní žlutého ovoce. Doporučujeme jako aperitiv, k divočině i bílému masu.
Crémant Rosé 0,75 l
Brut (Sekt), cukry: 1 g/l
Toto růžové víno je vyrobené z hroznů Pinot Noir. Jedná se o svěží víno s jemnými tóny jahod a malin. Ideální jako aperitiv nebo k ovocným dezertům